Digitális nagyköveteket keres a Telekom

állatbarát munkahely, kutya, laptop, dolgozó, munkavállaló
Vágólapra másolva!
A digitalizáció nemcsak személyes, de társadalmi szinten is segítségünkre lehet: csökkentheti a pazarlást, javíthatja az energiagazdálkodást, okos megoldást adhat a legégetőbb környezeti problémákra.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom idei fenntarthatósági sajtópályázata ezeket a történeteket keresi. A megmérettetésre azon újságírók, szerkesztők, bloggerek és vloggerek nyújthatják be jelentkezésüket, akik munkájukkal az elmúlt évben előmozdították a fenntarthatóság ügyét a magyar médiában és a social felületeken. A pályázatokat augusztus 23-ig három kategóriában lehet beadni, a díjazás kategóriánként nettó 300 ezer forint.

Forrás: Mars

Bár a technológiai innovációk életünk számos területét kényelmesebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá teszik, a társadalmi és környezeti problémák kérdése továbbra sem megoldott. Rajtunk áll, hogy mire és hogyan használjuk a digitalizáció vívmányait, hozzájárulunk-e a ma már mindenki számára elérhető eszközökkel a fenntarthatósági szemlélet érvényesüléséhez, teszünk-e valamit napjaink társadalmi, gazdasági és környezeti problémáinak, kihívásainak fenntartható kezeléséért.

Ennek a szemléletnek a jegyében a Magyar Telekom pályázatot hirdet a fenntarthatóság digitális nagyköveteinek megtalálásáért.

A pályázati anyagokban a vállalat olyan aktuális és fontos társadalmi problémák felvetését várja, amelyekben a technológia vagy a szemléletváltás új típusú megoldásokhoz vezetett, vagy olyan - elsősorban vidéki, civil - mindennapi hősök bemutatását, akik a digitális világ adta lehetőségekkel sikeressé váltak.

A pályázaton 2018. augusztus 1. – 2019. július 31. között megjelent anyagokkal lehet indulni három kategóriában: TV/rádió/ videós tartalom; sajtócikk (print, online), valamint blog, vlog. A jelentkezést a [email protected] e-mail címre lehet benyújtani – ezt követően a pályaműveket a Magyar Telekom szakmai zsűrije bírálja majd el. A díjak átadására szeptemberben kerül sor.

További részletek a kiírás hivatalos oldalán érhetők el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!