Itt az Asus ROG Phone II gamermobil

asus rog phone ii gamer okostelefon
Asus ROG Phone II
Vágólapra másolva!
Léghűtéses és gamepades periféria is van hozzá.
Vágólapra másolva!

Elég nagy sikernek bizonyulhatott a hardcore mobiljátékosoknak szánt ASUS ROG Phone okostelefon, a tajvani gyártó egy évvel a bemutatása után most leleplezte az utódját. A készüléket simán csak ROG Phone II névre keresztelte, egy efféle eszköztől elvárható módon teljesen naprakész csúcshardverekkel látta el, továbbá javított az elődjéhez készített egyedi funkciókon és perifériákon.

Asus ROG Phone II Forrás: Asus

Az idei modell aránylag könnyen megkülönböztethető az elődjétől, egyrészt az előlapjának áttervezett dizájnja, másrészt pedig a bő fél hüvelykkel nagyobb érintőkijelzője miatt. A készülékbe 6,59 hüvelykes és 1080×2340 pixeles AMOLED panel került, HDR10-támogatással, és tökéletes színhűséggel; a DCI-P3 színtér 108 százalékát lefedő színpalettával rendelkezik.

A panel 120 hertzes képfrissítési sebességre képes, az érintéseket digitalizáló áramköre pedig 240 hertzes sebességgel működik, így jelenleg az androidos telefonok közül ez a készülék tud a leggyorsabban reagálni a megjelenítő érintéseire.

Az eszköz meghajtásáról a pár napja bejelentett Qualcomm Snapdragon 855 Plus rendszerlapka gondoskodik, nevetségesen sok 12 GB rendszermemória mellett. Egy efféle készüléktől kissé meglepő, de a 256 GB vagy 512 GB beépített háttértára nem bővíthető microSD-vel, bár igazság szerint a döntő többségnek valószínűleg még a kisebb kapacitású modell tárhelye is bőven elég lesz. A ROG Phone II előlapi kamerája 24 megapixeles, a normál hátlapi kamerája 48 megapixeles, míg a széles látószögű hátlapi szenzora 13 MP felbontású.

Asus ROG Phone II Forrás: Asus

A ROG Phone II különlegességeit persze a kiegészítők jelentik, ebből az egyik rögtön beépítve található meg a telefonban. Az AirTrigger névre keresztelt szenzorok ultrahangos érzékelők, amelyek a gamepadek hátsó „ravaszgombjait" emulálják, ez a teljesen egyedi megoldás a tavalyi ROG Phone-ban debütált. Az új készülékben az ASUS mérnökei javítottak a szenzorokon: a felhasználók már pihentethetik rajtuk az ujjaikat játék közben, továbbá az oldalra húzásos gesztust is felismerik.

A gamepadeknél tartva a ROG Phone II a szokásos egy helyett két vibramotort tartalmaz, ezek a telefon rövidebbik oldalai mentén találhatóak, a segítségükkel a fejlesztők jobb és kreatívabb force feedbacket tervezhetnek a játékaikba.

Asus ROG Phone II kiegészítők Forrás: Asus

A testen kívül sem állt meg az élet: a készülék hátlapjára felcsatlakoztatható egy ventilátoros hűtőkiegészítő, dokkolóba helyezve monitorhoz és beviteli perifériákhoz csatlakoztatható, továbbá a telefon rövidebbik oldalaira játékvezérlők is felpattinthatóak, hasonlóan a Nintendo Switch Joy-Conjaihoz.

Említést érdemel még a TwinView Dock II, a mobil perifériával egy másodlagos érintőkijelző adható az okostelefonhoz.

A sztereó előlapi hangrendszerrel ellátott okostelefon a csúcsmobiloktól manapság szokatlanul audio Jack hangkimenetet is kínál, bár az Asus szerint ennek elsősorban az az oka, hogy a Bluetooth füleseknek nagyobb a késleltetésük, ami negatívum egy gamereknek kitalált termék esetében.

Asus ROG Phone II Forrás: Asus

Ami viszont vitathatatlan érdem, hogy az Android 9 Pie rendszerű okostelefonba 6000 milliamperes akku került, állítólag 7 órán át játszható rajta egy töltéssel a PUBG Mobile. A gigászi akku feltöltése szerencsére racionális mennyiségű idő alatt megoldható, köszönhetően a 30 wattos ROG HyperCharge gyorstöltőnek.

Az Asus ROG Phone II szeptember 4-én kerül majd piacra Európában és Észak-Amerikában. Az ajánlott fogyasztói árát még nem közölte a gyártó, de olyan 1000 euró körüli árcédulára kell számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!