Sosem váltott még ennyi iPhone-tulajdonos androidos mobilra

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint minden negyedik iPhone-felhasználó úgy dönt, hogy Androidra vált.
Vágólapra másolva!

Nehéz időket él a mobilpiacon az Apple és a Samsung. Az előbbi sok szakértő szerint magának okozta a bajt az iPhone X óta tapasztalt hatalmas áremelésekkel, míg a Samsung a kínai riválisok olcsóbb alternatívái miatt került nehéz helyzetbe.

A BankMyCell jelentése rávilágított, hogy nem elég, hogy laposodnak az iPhone-eladások, a felhasználók sem igazán lojálisak az Apple-höz.

Egy felmérés során 38 000 olyan ügyfelet vizsgáltak, akik becserélték vagy frissítették a készülékeket. Soha nem adtak még le ennyien iPhone-t egy Androidot futtató mobilért cserébe, derült ki az eredményekből.

Forrás: 9to5Mac

Az iPhone X-tulajdonosok 26 százaléka, vagyis minden negyedik ember Androidra váltott. 18,1 százalékos arányban ráadásul az aktuális Galaxy S vagy Galaxy Note mobilra. Fordított irányba az arány jóval alacsonyabb, csak 7,7 százaléknyi samsungos váltott iPhone-ra.

A kutatók más cégek adatait is felhasználták az eredményeikhez, hiszen a saját mintájuk alapvetően elég szűkös volt. Végeredményben azt jelentették ki, hogy 2011 óta nem váltott ilyen sok iPhone-tulajdonos Androidra. A csúcsot egyébként 2017 jelentette, akkor a leváltott iPhone-ok 92 százalékát másik iPhone-ra cserélték.