Turbó fokozatra kapcsol az új Windows 10 terjesztése

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Nemsokára megszűnik a tavalyi első óriásfrissítés támogatása.
Vágólapra másolva!

Elindult az egyelőre csendes pánikolás a Microsoftnál, a vállalat szeretné a Windows 10-es számítógépeket használók oroszlánrészét a lehető leggyorsabban átállítani az éppen aktuális Windows 10 May 2019 Update (1903) rendszerre.

Forrás: Adam Sondel / Pexels

A vállalat felettébb kínos problémáját az jelenti, hogy 2019. november 12-én meg fog szűnni a tavaly tavasszal kiadott Windows 10 April 2018 Update (1803) terméktámogatása, a kérdéses dátum után nem kapnak majd több biztonsági frissítést az operációs rendszer ezen változatát futtatók. Pedig az AdDuplex júniusi adatai szerint a Windows 10-es PC-ket használók

58 százaléka még ezt verziót futtatja.

A helyzet azért állt elő, mert a tavaly őszi Windows 10 October 2018 Update (1809) egy totális katasztrófának bizonyult, ez törölgette például az első időkben a felhasználók állományait, és lett emiatt visszavonva bő egy hónapra. Ha minden rendben ment volna, akkor mostanra a Windows 10-es gépek döntő többségén ennek kellene futnia, az elődje piaci részesedésének pedig egy számjegyűre kellett volna csökkennie.

A Windows 10 különböző változatainak részesedése 2019 júniusában Forrás: AdDuplex

Éppen ezért is a Microsoft a héten nekiállt kényszerfrissíteni: a Windows 10 April 2018 Update rendszert futtató számítógépeket elkezdte közvetlenül átállítani az idén tavasszal kiadott, legújabb Windows 10-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!