Rengeteg adat szivárog el a pornóoldalakról

Sexy girl in bedroom Beautiful Femininity Real People Fashion Photography Only Women One Young Woman Only Young Women Women Females Sex Symbol Fashion Model Panties Lingerie Color Image Cute Prostitute 20-24 Years Young Adult Beauty Caucasian Ethnicity On
Sexy girl in bedroom
Vágólapra másolva!
Még a Google és a Facebook kódjai is megtalálhatóak lehetnek bennük.
Vágólapra másolva!

A magánszféra védelme szempontjából különösen kellemetlen helyzetben vannak a pornóoldalak, hiszen a felhasználóik elvárják tőlük a magánszférájuk védelmét, mindeközben viszont a nem felnőttoldalakhoz hasonlóan nekik is szükségük van a harmadik felek által kínált statisztikai szolgáltatásokra, és persze többé-kevésbé célzott hirdetésekre.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/AlenaBendeva

Egy új felmérés szerint a pornóoldalak látogatói jobban teszik, ha vigyáznak magukra: a 22 484 vizsgált felnőttoldal 93 százaléka „szivárogtatott" információkat harmadik feleknek a felhasználókról, átlagosan hét harmadik félről beszélünk. A Microsoft kutatója által vezetett csapat szerint ha ezek az információk rossz kezekbe kerülnek, akkor elméletileg a felhasználók zsarolására vagy tönkretételére is elegek lehetnek.

Ami szintén meglepő és nyugtalanító, hogy a pornóoldalak 75 százaléka a Google statisztikai kódjait is futtatja, míg 10 százalékuk facebookos kódokat tartalmaz.

Mindkét cég tagadja, hogy a kapott információkat igénybe venné a felhasználók személyre szabott hirdetési profiljainak az építéséhez. A Google szerint a szexuális érdeklődéssel kapcsolatos információk gyűjtését és felhasználását tiltja a szabályzata, felnőttoldalakra pedig egyáltalán nem küld ki hirdetéseket. A Facebook elméletileg nem is engedi, hogy a kódjait pornóoldalakba ágyazzák, ami érthető annak fényében, hogy felnőtt tartalmakat tilos megosztani a közösségi szolgáltatásban.

Sajnos nem világos, hogy a pornóoldalak adatszivárogtatása a gyakorlatban mekkora problémát jelent, de az aggódó látogatóik persze használhatnak VPN-t és reklámblokkolót, ezekkel drámaian növelhetik a magánszférájuk védelmét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!