Otthagyja a Blizzardot az egyik társalapítója

blizzard frank pearce
Frank G. Pearce
Vágólapra másolva!
Nem csak az id Software veszít el a napokban egy alapembert.
Vágólapra másolva!

Szokatlan hét volt a mostani a játékiparban: 24 évnyi szolgálat után elsőként Tim Willits jelentette be az id Software csapatából való távozását, egy nappal később pedig Frank G. Pearce közölte, hogy 28 év után búcsút vesz a Blizzardtól.

Frank G. Pearce Forrás: Blizzard

Pearce nevét valószínűleg kevesen ismerik, pedig Allen Adham és Mike Morhaime mellett ő a Blizzard harmadik társalapítója. A trió 1991-ben Silicon & Synapse néven alapította meg a céget, majd később átnevezték Chaos Studios-ra, végül pedig 1994-ben Blizzard Entertainmentre. Pearce elsőként programozóként dolgozott, majd később felsővezető lett, elsősorban a vállalat általános fókuszával és kultúrájával foglalkozott.

Nem világos, hogy a rendkívül hosszú blizzardos karrierje ellenére folyamatosan a háttérben maradt Pearce mibe kíván belevágni a jövőben: egyelőre csak annyit közölt, hogy pihenni szeretne, több időt töltene a szabadban, plusz talán megtanul játszani egy hangszeren.

Érdekességként megemlítendő, hogy Mike Morhaime tavaly távozott a Blizzardtól, míg Allen Adham 2004-ben egyszer felmondott, de 2016-ban visszatért a céghez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!