Figyelmeztet a fiókletiltás előtt az Instagram

instagram
Vágólapra másolva!
Plusz könnyebb lesz fellebbezni a tartalomtörlés esetén.
Vágólapra másolva!

A múlt héten az Instagram új eszközöket jelentett be a közösségi hálózaton történő zaklatás ellen, amelyekkel megpróbálja megkönnyíteni az áldozatok életét, továbbá jobb belátásra bírni az olyanokat, akik igazából nem érzik kötelezőnek a másokba való belegyaloglást. A Facebook tulajdonában lévő cég ezzel nem zárta le az ügyet, a beszámolója szerint hamarosan határozottabban csap majd le az irányelveit megsértőkre.

Instagram Forrás: Energepic / Pexels

Ennek keretében a jövőben az irányelveit folyamatosan megszegők fiókjait akkor fogja letiltani, amennyiben egy megadott idő alatt bizonyos számú szabálysértést követnek el. Ez jelenleg nem így működik, helyette akkor függeszti fel a fiókokat, ha azok az ismert szabálysértések egy bizonyos százalékáért felelnek, így az új rendszer jelentős szigorítást jelent. A sorozatos elkövetőket a cég értesíti, hogy ha így folytatják, akkor hamarosan elbúcsúzhatnak a fiókjaiktól.

Forrás: Instagram

További újdonság, hogy amennyiben egy megosztott tartalmat vagy hozzászólást a közösségi irányelveivel ellentétesnek talál az Instagram, akkor szól majd az adott tartalom törléséről a felhasználónak, és közli a tartalom törlésének az okát is. Amennyiben a felhasználó vitatkozni kíván a döntéssel, akkor ezt közvetlenül megteheti majd az Instagram mobilappján keresztül, nem kell többé belépnie a szolgáltatás webes támogatási oldalára.

A most bejelentett újdonságok a következő hónapok során, hullámokban aktiválódnak majd a felhasználóknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!