Az NVIDIA tőrbe csalásával büszkélkedik az AMD

amd radeon rx 5700 videokártya grafikus kártya
AMD Radeon RX 5700
Vágólapra másolva!
Állítólag nem utólag csökkentette az új Radeonok árait.
Vágólapra másolva!

Hosszú idő után először az AMD végre újból képes volt érdemi támadást indítani az NVIDIA ellen a videokártyák piacán, a bő egy hete piacra került Radeon RX 5700-as termékei jobb ár-érték aránnyal rendelkeznek a rivális GeForce modelleknél. Viszont eredetileg túl drágák voltak az új Radeonok, ám egy utolsó pillanatban történt árvágással az AMD megmentette azokat.

AMD Radeon RX 5700 Forrás: AMD

Vagy legalábbis eddig mindenki azt hitte, hogy ez történt, azonban Scott Herkelman, az AMD Radeon divízió alelnöke és általános menedzsere a Hot Hardware-nek adott interjúja szerint a cég valójában mindig is a „csökkentett" árakon kívánta piacra dobni a Radeon RX 5700 és RX 5700 XT kártyákat.

Szerinte a magas árak bejelentése csak egy trükk volt, amellyel a cég megpróbálta rábírni az NVIDIA-t a GeForce Super kártyák túlárazására, ezzel jobb helyzetbe hozva a Radeonokat, és lassítva a rivális termékek terjedését.

Herkelman szerint a manőver mögött az a ráció, hogy a GeForce kártyák óriási méretű, és emiatt nagyon drága grafikus processzorokkal rendelkeznek, így az NVIDIA nem tud egykönnyen árat csökkenteni anélkül, hogy ez ne látszódna meg az üzleti teljesítményén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!