Segíti a biciklimegosztó budapestieket a Google Térkép

működő család
Family sitting on bicycles together in park.
Vágólapra másolva!
Mostantól Budapesten és a világ 24 másik városában a Google Térkép nemcsak azt mutatja meg, hogy hol találhatók közösségi kerékpárgyűjtő állomások, de azt is, hogy hány szabad kétkerekű érhető el valós időben az adott ponton.
Vágólapra másolva!

A kerékpáros közösségi közlekedés szerte a világon, így Budapesten is virágzik. Becslések szerint 1600 kerékpármegosztó rendszer működik a világ városaiban több mint 18 millió biciklivel, így mára a közösségi kerékpározás teljesen hétköznapi vált. Ez nem véletlen: kényelmes, egyszerű és környezetbarát módja a közlekedésnek.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/ Science Photo Libra

Akár egy új városba látogatunk, vagy a napi munkába jutást tervezzük, a Google Térkép valós idejű információi megkönnyítik a döntést a különböző közlekedési eszközök között. Mától a közösségi kerékpározással kapcsolatos információkkal bővül a felület Budapesten és a világ 24 más városában.

A Térkép mostantól azt is megmutatja, hogy hol található közösségi kerékpárgyűjtő pont a közelünkben, valamint valós időben láthatjuk, hány bringa, illetve szabad hely van éppen az adott állomáson. A tavaly New Yorkban tesztelt funkciót a Google és az Ito World közötti együttműködés teszi lehetővé, amelynek köszönhetően a nemzetközi közösségi bringarendszerekkel kapcsolatos adatok közvetlenül töltődnek fel a Google Térképre.

„A Google Térkép célja, hogy minél átfogóbb és pontosabb információval támogassa a felhasználókat a tájékozódásban. Nagyon örülünk, hogy mostantól Budapesten valós idejű információt tudunk nyújtani a közösségi kerékpár állomásokról, jelentősen megkönnyítve ezzel a biciklisek helyzetét, hogy egyszerűbben juthassanak el úti céljukhoz" – mondta Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!