Micimackózás tett tönkre egy horrorjátékot

red candle devotion
Devotion
Vágólapra másolva!
Kerülendő üzleti praktika a kínai elnökön élcelődni.
Vágólapra másolva!

Idén februárban kiváló rajtot vett egy tajvani fejlesztésű horrorjáték, a Devotion a kritikusoktól és a játékosoktól is remek értékeléseket kapott, többek közt a kínai játékosok körében is népszerűnek bizonyult. Sajnos Red Candle fejlesztőcég munkatársai alig fejezték be a pezsgőjük kortyolgatását, a fellegekből hirtelen a gödör aljára zuhantak.

Devotion Forrás: Red Candle

A problémát az jelentette, hogy benne maradt a játékban egy helytartónak szánt papírdarab, amelyet a játékosok többsége vagy észre sem vett, vagy nyelvi okból nem tudott értelmezni. A papírdarabon Hszi Csin-ping kínai elnök és Micimackó neve, továbbá az „idióta" kifejezés volt olvasható. Ez egy népszerű mémre utalt, amely kifigurázási célból hasonlóságot von Kína elnöke és Micimackó megjelenése között.

Ez akkora tabu, hogy a releváns hatóság tavaly még a Barátom, Róbert Gida című film forgalmazását sem engedélyezte Kínában.

Emellett a kínai játékosok később felfedeztek még néhány utalást, amelyeket sértőnek találtak, így a kéretlen viccelődésnek az lett a vége, hogy negatív értékelésbombázási kampányt indítottak a játék ellen a Steamen. A fejlesztőcég ugyan utólagos javításokkal eltávolította a problémás tartalmakat, de ez nem volt elég a játék megmentéséhez, röviddel később leállította a Devotion nemzetközi forgalmazását.

A Red Candle most bejelentette, hogy a belátható jövőben biztosan nem fogja újból kiadni a Devotiont, de ha valamikor a jövőben más szelek fújnak, akkor megváltoztathatja az álláspontját. A botrány nem csak a cégnek nem tett jót, de két hete a sanghaji önkormányzat nem részletezett törvénysértésért visszavonta a játék kínai kiadójának a működési engedélyét is;

a fejlesztőcég szerint mérhetetlen kárt okozott a partnerének.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!