Készül az új Edge kiadására a Microsoft

microsoft edge böngésző
Microsoft Edge alfa (77.0.189.3)
Vágólapra másolva!
A jövő tavaszi Windows 10 már elrejtheti a böngésző jelenlegi verzióját.
Vágólapra másolva!

A héten új előzetest kaptak a Windows 10 jövő tavaszi óriásfrissítésének tesztelői, a build 18936 jelzésű változatban való matatás közben pedig Rafael Riviera fejlesztő felfedezett egy érdekes apróságot: az egyik rendszerbeállítás neve arról tanúskodik, hogy amennyiben telepítve van az operációs rendszerre az új generációs Microsoft Edge, akkor a Windows el fogja rejteni a felhasználó elől böngésző régi verzióját.

Microsoft Edge alfa (77.0.189.3) Forrás: Origo

A már hetek óta szabadon tesztelhető, új generációs Microsoft Edge alapvetően egy Google Chrome, de persze némileg módosított a kinézetén és a funkciókészletén a Microsoft. Az első stabil verziójának a megjelenése után a vállalat olyan böngészőt tud majd kínálni a fogyasztóknak, amely nem csak gyors, de a jelenlegi Edge-től eltérően kompatibilitási problémákkal sem küzd, ráadásul a Chrome-hoz készült bővítményeket is támogatja.

Amelyik weblap és bővítmény jól működik a Chrome-ban, az tökéletes lesz az új Edge-ben is.

Sokan jó eséllyel azt feltételezték, hogy az új Edge elkészülte után a böngésző szimplán leváltja majd az elődjét a Windowsban, azonban a mostani felfedezés alapján a régi is benne marad a rendszerben, még ha a számítógépezők nem is lesznek képesek elindítani.

Ez teljesen észszerű, hiszen a Windows 10-re készült modern alkalmazások egy része konkrétan weblapokat mutogat, míg mások webes technológiákat használnak a kezelőfelületük megjelenítésére.

Kompatibilitási problémákat okozhatna, ha a Microsoft egy az egyben lecserélné az appok által eddig használt háttértechnológiát, jobb rábízni az appok fejlesztőire az átállás lebonyolítását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!