Bajban lehet az Apple okosszemüvege

google glass
Vágólapra másolva!
Május óta állhat a munka a kiterjesztett valóságos terméken.
Vágólapra másolva!

Potenciálisan negatív hírrel szolgálhatunk az Apple rajongói számára, a forrásai pontosságát tekintve pöttyös múlttal rendelkező DigiTimes értesülései szerint május óta áll a munka az Apple kiterjesztett valóságos (AR, augmented reality) szemüvegén. Ez elvileg körülbelül úgy néz ki, mint egy normál szemüveg, de képes információkat vetíteni a viselője szemei elé, az Apple egy iPhone-kiegészítőnek szánja vagy szánta.

A kép csak illusztráció (Google Glass) Forrás: Google

A kiadvány szerint a fejlesztőcsapat „leküzdhetetlen" akadályokba ütközött, ennek köszönhetően pedig nemrég leállt a korábbi hírek szerint 2020-ban piacra dobni kívánt termék fejlesztése. A DigiTimes szerint a termékért felelős Avi Bar-Zeev januári távozása után a szemüvegért felelős csapatot májusban feloszlatták, a dolgozókat más projektekre tették át. Bar-Zeev a Microsoft Hololens egyik fontos dizájnere volt korábban, ismert név az iparban.

A mostani beszámolót nem érdemes készpénznek venni, az elmúlt hónapokban többek közt Ming-Chi Kuo elemző és a Bloomberg is azt állították, hogy folyamatban van szemüveg fejlesztése. Ha tényleg leállították a projektet, akkor ezek a felek valószínűleg képesek lesznek a belátható jövőben megerősíteni vagy cáfolni a DigiTimes értesüléseit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!