Parádésan buktak le a vandál diákok

Graffiti, avagy így vált az öncélú falfirkából elismert underground művészet
Banksy
Vágólapra másolva!
A tökéletes bűntényhez elengedhetetlen a részletekre való odafigyelés.
Vágólapra másolva!

Tavaly májusban az egyik legkellemetlenebb típusú csínytevés hírére ébredt a marylandi Glenelg High School középiskola igazgatója: négy vandál az éjszaka leple alatt festékszóró sprék használatával többek közt péniszeket, horogkereszteket, homofób és antiszemita szövegeket fújt az iskola falaira. Hab a tortán, hogy az eset napokkal a ballagási ünnepség előtt történt.

A kép csak ilusztráció Forrás: banksy.co.uk

Ugyan az amerikai iskolák jókora részéhez hasonlóan a Glenelget is felszerelték már biztonsági kamerákkal, azonban a furfangos fiatalok pólókat húztak a fejükre, hogy ne látszódjon az arcuk a felvételeken.

Legnagyobb meglepetésükre ez nem volt elég a tökéletes bűncselekményhez: az iskola rendszergazdája nevetve kiderítette a becses neveiket, így a rendőröknek csak be kellett gyűjteniük az elkövetőket, és elindítani ellenük a megfelelő eljárást.

A vandálok az iskola végzős diákjai voltak, és stílszerűen a mobiljaik leplezték le őket.

Kismillió más iskolához hasonlóan a Glenelg is biztosít wifit a diákok számára, azonban ez nem egy klasszikus, nyilvános hálózat. Helyette úgy működik, hogy minden diák saját belépési azonosítókat kap, ezek beírásával tudnak felcsatlakozni a wifire.

A vandáloknak nem jutott az eszükbe, hogy az iskolai wifi hatósugarába érve a telefonjaik automatikusan felcsatlakoznak a hálózatra.

Az iskola hozzáférési pontjai naplózzák, hogy kicsoda és mikor kapcsolódott fel a hálózatra, így a rendszergazdának csak elő kellett keresnie, hogy melyik diákoknak lettek kiosztva a felcsatlakozáskor használt belépési azonosítók.

A fiatalokat végül gyűlölet-bűncselekmény elkövetésében találta bűnösnek a bíró, közösségi munkára, továbbá 9-18 fogdában letöltendő hétvégére ítélte őket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!