Barátkereső appot tesztel a Google

Soaking in energy in morning sun. Serene People Morning Good Posture Women Silence Remote Zen-like Relaxation Exercise Perfection Meditating Relief - Emotion Exercising Breathing Exercise Healthy Lifestyle Scenics One Person Vitality Energy Action Balance
Meditation and yoga practice by lake at sunset or sunrise.
Vágólapra másolva!
Közös érdeklődési körök alapján ismerkedhetnek a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Nem egyszerű feladat az új barátok és ismerősök felkutatása, hiszen a többség csak a saját szociális köreiből kiindulva, vagy éppen az iskoláján és a munkahelyén keresztül képes új személyekkel megismerkedni. Ez különösen felnőttkorban rendkívül nehézzé teszi a barátkozást: a hétköznapi mókuskerékbe való beragadás után keveseknek van ideje és energiája extra erőfeszítéseket tenni a másokkal való ismerkedés érdekében.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Justa Jeskova

A Google most nekirugaszkodott a probléma potenciális megoldásának, New York városában zárt körű tesztfázisba lépett a kísérleti megoldásokkal foglalkozó Area 120 kirendeltségének legújabb appja. A Shoelace gyakorlatilag egy barátkereső, amelyben szervezetek és magánszemélyek programokat hozhatnak létre, hogy hasonló érdeklődési körű idegenekkel tudjanak megismerkedni. A felhasználók szabadon böngészhetik a közelükben létrehozott programokat a térképen, jelezhetik a részvételi szándékukat, chatelhetnek az események oldalain.

A Google által megadott példáknál maradva a Shoelace appal valaki jógázást szervezhet egy parkba, vagy összeismerkedhet egy csapatnyi kutyatulajdonos.

Nem ez a Google első efféle próbálkozása, a két év után 2014-ben leállított Schemer alkalmazásával hasonló céljai voltak, bár azzal inkább bakancslistát lehetett megosztani másokkal. További fundamentális különbség a régi és az új app között, hogy a Shoelace esetében valamilyen módon minden felhasználót egyenként ellenőriz a Google, mielőtt azok képesek lennének egyáltalán használni az appot, plusz a legjobb eseményeket külön kiemeli a kurátori csapata.

Jó kérdés, hogy mi lesz a Shoelace sorsa, remélhetően széles körben elérhetővé válik, hiszen jó a koncepciója.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!