Kihúzza a pácból a turistákat a Google

google fordító
Google Fordító
Vágólapra másolva!
Hatvan nyelvvel bővült a kameraalapú szövegfordítója.
Vágólapra másolva!

Ha nem is a nyaralási szezon kezdetére, de még aránylag időben elkészült az Androidra és iOS-re elérhető Fordító mobilappjának legújabb jelentős frissítésével a Google. A nagy újdonság, hogy a kameraalapú fordítási lehetőség 38 helyett immáron 80 nyelvet támogat, ráadásul bármelyik támogatott nyelv között képes oda-vissza fordítani az alkalmazás.

Google Fordító Forrás: Google

Aki még nem hallott volna a funkcióról, a kameraalapú fordítással lefordíthatóak a táblákon és egyéb felületeken lévő feliratok. Egyszerűen csak el kell indítani a Fordító appban a funkciót, és rá kell fókuszálni a hátlapi kamerával az ismeretlen szövegre, mintha fotót kívánnánk készíteni róla. Erre a Google optikai karakterfelismeréssel beolvassa a szöveget, és lefordítja a kívánt nyelvre. A fordítási funkció offline is működik, de ehhez először le kell tölteni offline használatra a szükséges nyelveket.

Google Fordító Forrás: Google

További kényelmi újítást, hogy a kamerás fordító immáron képes az automatikus nyelvfelismerésre, így ideális esetben nem kell manuálisan beállítgatni a nyelveket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!