Frissítette a laptopkínálatát az Apple

apple macbook pro
Apple MacBook Pro 13" (2019)
Vágólapra másolva!
Elbúcsúzott a 12 hüvelykes MacBook, folytatja a botrányos túlárazást a cég.
Vágólapra másolva!

Újabb iteratív jellegű frissítést hajtott végre a laptopkínálatában az Apple, amely során egyszerűsítette a felhozatalát, továbbá naprakészebbé tette a MacBook Air és az olcsóbbik MacBook Pro gépeit. A kínálat egyszerűsítése alatt azt kell érteni, hogy befejeződött a 12 hüvelykes MacBook forgalmazása, így a kisebb és kedvezőbb árú laptopra vágyóknak a 13,3 hüvelykes MacBook Airt kínálja a vállalat, míg a komolyabb megoldásra éhezők a 13 / 15 hüvelykes MacBook Pro modellek közül választhatnak.

Apple MacBook Pro 13" (2019) Forrás: Apple

A MacBook Air mostani frissítése nem hozott nagy újdonságokat, az egyetlen említésre méltó fejlesztés a True Tone kijelző bevezetése, amely a környezeti fény alapján képes automatikusan állítani a megjelenítőn látható színeket, hogy azok minél természetesebbnek tűnjenek. Emellett száz dollárral 1099 dollárra csökkent a termék kezdőára, Magyarországon ezalatt bruttó 429 990 forintot kell érteni.

Apple MacBook Air 13" (2019) Forrás: Apple

A 13 hüvelykes MacBook Pro gépek esetében már szignifikáns előrelépések történtek, a két olcsóbbik modellt utoljára 2017-ben frissítette az Apple. Az idei verziók már mind rendelkeznek Touch Bar érintőfelülettel és Touch ID ujjlenyomat-olvasóval, továbbá a hetedik helyett nyolcadik generációs Intel Core i5 processzor gondoskodik a meghajtásukról.

A két frissített MacBook Pro modell között legjobb tudomásunk szerint annyi különbség van, hogy az 509 990 forintos az olcsóbbikban 128 GB-os, míg az 589 990 forintosban 256 GB-os SSD háttértár található.

Elsőként is botrányos, hogy az Apple egy félmillió forintos laptopot képes még mindig 128 GB háttértárral szállítani, másrészt pedig teljesen érthetetlen, hogy a 256 GB-os modellnek hogyan lehet 80 ezer forint a felára.

Kontextusként az informatikai kereskedésekben már

bruttó 60 ezer forint környékén válogatni lehet 1 terabájt (1000 GB) körüli M.2 SSD-k között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!