Így nézhet ki a Google Pixel 4 XL

google pixel 4
Google Pixel 4 XL
Vágólapra másolva!
Eltűnhet a notch a vállalat idei legnagyobb mobiljáról.
Vágólapra másolva!

Újból lesújtottak a szivárogtatók, egy tokgyártónak kiküldött CAD-fájlok alapján az OnLeaks és a Pricebaba elkészítették az idén ősszel hivatalossá váló Google Pixel 4 XL okostelefon rendereit. A mobil elsőre is feltűnő sajátossága, hogy eltűnhet a kijelzőjéből a notch, helyette egy nagy káva lehet a megjelenítő tetején. Ennek oka, hogy a két előlapi kamerát kapott a készülék, plusz a szokásosak mellett két titokzatos szenzorral is felturbózták a Google mérnökei.

Google Pixel 4 XL Forrás: OnLeaks - Pricebaba / Twitter

Egyes feltételezések szerint a rejtélyes érzékelők – vagy legalábbis az egyik – az arcletapogatáson alapuló biometrikus azonosításra szolgálhat, azaz a Google bevezetheti az Apple Face ID másolatát a készülékben. Annyi biztos, hogy ujjlenyomat-olvasó nincs a renderen, ami alapján a 6,25 hüvelykes érintőkijelző alatt lehet a szenzor, bár a Face ID-s készülékein az Apple például egyáltalán nem kínál ilyen érzékelőt.

A készülék hátlapjának négyszögletes púpjából három szenzor kandikál ki: egy általános kamera, egy 16 megapixeles telefotó kamera, továbbá egy távolságmérő (3D time-of-flight) érzékelő. Ez egyébként nem újdonság, a Google egy előző pletyka hatására maga is megerősítette a dizájnt.

Az audio Jack hangcsatlakozóval nem rendelkező készülék működtetéséről a Qualcomm Snapdragon 855 rendszerlapka gondoskodhat, 6 GB memória mellett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!