Médialejátszási újítást kap a Chrome

google chrome
Médiavezérlő felülete kap a Chrome
Vágólapra másolva!
Nem kell majd előhozni a háttérbeli fület a lejátszás vezérléséhez.
Vágólapra másolva!

Szokatlanul látványos újítást kezdett tesztelni a Chrome legújabb alfa verziójában a Google, a chrome://flags beállítóoldalon lévő Global Media Controls opció aktiválása után megjelenik a böngésző címsávjának jobb oldalán egy médiavezérlő ikon.

Médiavezérlő felülete kap a Chrome Forrás: Origo

Az újdonság lényege, hogy amennyiben médialejátszás van folyamatban az egyik böngészőfülön, akkor az ikonra kattintva felugró felületen az közvetlen vezérelhető: szüneteltethető és elindítható, plusz lejátszási lista esetén az előző és a következő elemre való ugrást is lehetővé teheti.

Az újdonságnak köszönhetően ha valaki mondjuk épp zenét hallgat a YouTube-on, közben pedig más weblapokat nézeget, akkor a médiavezérléshez nem kell visszaváltania a videomegosztó fülére, majd azon belül kattintgatnia.

Egyelőre nem világos, hogy a médiavezérlő felület a Chrome melyik verziójában válhat általánosan elérhetővé, de biztosan van még munka vele, nálunk folyamatosan összeomlott miatta a böngésző. A jelek szerint az alapvető működéséhez a webhelyeknek nem kell specifikusan támogatniuk a felületet, csak akkor van dolguk a fejlesztőknek, ha extra vezérlőgombokat vagy borítóképet kívánnak megjeleníteni rajta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!