Olcsó táblagépet készített a Samsung

samsung galaxy tab a 8.0 tablet táblagép
Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)
Vágólapra másolva!
YouTube Premiummal és Spotify Premiummal adná el.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben többször is hallottuk a pletykát, miszerint a Samsung nagyon hamarosan egy rendkívül olcsó táblagépet kíván piacra dobni. Ez igaznak bizonyult, a vállalat pénteken bejelentette a Galaxy Tab A 8.0 (2019) modellt, de sajnos az elérhetővé válásának a várható idejét, továbbá a termék ajánlott fogyasztói árát nem közölte a cég. Ettől függetlenül az elődjét elnézve az a tippünk, hogy olyan bruttó 50 ezer forintos vételi árra kell számítani.

Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) Forrás: Samsung

Ebből sejthetően nem egy csúcs dologról van szó: a 8 hüvelykes érintőkijelzője 1280×800 pixeles, az előlapi kamerája 2 MP-es, a hátlapi képalkotója pedig 8 megapixeles. Az új Galaxy Tab meghajtásáról a négymagos processzorú Qualcomm Snapdragon 429 lapkakészlet gondoskodik, amely mellé a manapság nem túlságosan lenyűgöző, de többnyire potenciálisan elég 2 GB memória került. A kütyü bővíthető háttértára 32 GB, az előlapjában sztereó hangszórópár található, az akkuja pedig 5100 milliamperes.

Az eladása érdekében a Samsung úgy döntött, hogy biztosít mellé 2 hónap YouTube Premium és 3 hónap Spotify Premium előfizetést.

Összességében az androidos Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) megfelelhet az ágyban vagy fotelben való hírolvasásra, videónézésre, chatelésre, a kisebb rendszerigényű játékok futtatására, de túl sokat nem szabad várni az eszköztől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!