Tovább segíti az Interpolt a Kaspersky

tim morris eugene kaspersky interpol
Tim Morris, az Interpol Rendőrségi Szervezetének igazgatója és Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Újabb öt éven át nyújt képzést, szakértelmet és információkat a szervezetnek.
Vágólapra másolva!

Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója, és Tim Morris, az Interpol Rendőrségi Szervezetének igazgatója július 3-án együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek értelmében a Kaspersky emberi erőforrást, képzést, valamint a legújabb kiberbűnözői tevékenységekkel kapcsolatos fenyegetéselemzési adatokat nyújt az Interpol részére, megerősítve ezáltal a szervezet kiberfenyegetések elleni fellépésre szolgáló kapacitásait. Az aláírási ünnepségre a Szingapúrban tartott Interpol World 2019 kiállításon került sor.

Tim Morris, az Interpol Rendőrségi Szervezetének igazgatója és Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója Forrás: Kaspersky

Az együttműködés megerősíti a két szervezet között jelenleg is fennálló kapcsolatot, biztosítva, hogy az információk és a technológiák megosztása támogatást nyújtson az Interpol kiberbűnözéssel kapcsolatos vizsgálataihoz. Az új megállapodás értelmében a Kaspersky tájékoztatást ad a kiberfenyegetéssel kapcsolatos kutatásairól és rendelkezésre bocsátja a szükséges eszközöket a digitális kriminalisztikai tevékenység teljes körű támogatásához, valamint a kibertámadások megelőzése érdekében folytatott tevékenységhez.

„A kifinomult módszereket alkalmazó támadók számának növekedésével a teljes rendszerre kiterjedő együttműködés és a szakismeretek megosztása még soha nem volt ilyen fontos. Nagyon örülünk az Interpollal fennálló partneri együttműködés folytatásának, és annak is, hogy elláthatjuk a bűnüldöző szerveket a kiberbűnözés elleni egész világra kiterjedő harchoz szükséges információkkal és technológiákkal," – mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója az ünnepséget követően.

A Kaspersky tudatában van, hogy a kiberbűnözés határok nélkül zajlik és rendszeresen részt vesz a globális informatikai biztonsági közösséggel, a nemzetközi szervezetekkel, mint például az Interpollal, a bűnüldöző szervekkel és a hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító csoportokkal (ún. CERT-ekkel) közös műveletekben és kiberfenyegetés-feltáró vizsgálatokban világszerte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!