Már kapható az idei iPhone Max klónja

apple iphone kínai hamisítvány klón
Hónapokkal a bejelentése előtt piacra került Kínában az idei legnagyobb iPhone androidos hamisítványa
Vágólapra másolva!
Elképesztő sebességgel dolgoznak a kínai hamisítók.
Vágólapra másolva!

Lassan olyan helyzetbe kerülhet a kínai piacon az Apple, hogy a fogyasztók szerint a cég fogja másolni a kínai gyártók termékeit, nem pedig fordítva. Most épp a nemrég kiszivárgott CAD-fájlok alapján egy noname vállalat egy az egyben leklónozta a várhatóan az ősszel bemutatkozó, legnagyobb idei iPhone-t.

Hónapokkal a bejelentése előtt piacra került Kínában az idei legnagyobb iPhone androidos hamisítványa Forrás: Amazing Unboxing / YouTube

Első pillantásra a kínai hamisítók jó munkát végeztek, bár ha pontatlannak bizonyulnak a kiszivárgott tervrajzok, akkor persze lehet néhány feltűnő eltérés az igazi iPhone és a klónja között. Jelen esetben egy klasszikus termékhamisításról van szó, azaz a klónt gyártó cég visszaélt az Apple védjegyeivel is, nem valamiféle egyéni márkanév alatt dobta piacra a termékét.

A hamisított telefon természetesen Androidot futtat, azonban a gyártó stílszerűen ráhúzott egy Apple iOS-t mímelő felhasználói felületet, így az avatatlan szemek számára első pillantásra nem nyilvánvaló, hogy egy hamisított készülékről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!