[Frissítve] Haldoklik a Facebook és az Instagram

Facebook's creator US Mark Zuckerberg waves before speaking on the opening day of the 2015 Mobile World Congress (MWC) in Barcelona on March 2, 2015. Phone makers will seek to seduce new buyers with even smarter Internet-connected watches and other wireless gadgets as they wrestle for dominance at the world's biggest mobile fair starting today. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Nem töltődnek be a képek, egyesek belépni sem tudnak.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint újból globális üzemzavar van folyamatban a Facebook, továbbá a tulajdonában álló Instagram háza táján. A folyamatosan gyűlő panaszok szerint a probléma magyar idő szerint olyan délután négy óra tájékán kezdődött, egyes felhasználóknak csak a fotók nem töltődnek be, míg mások bejelentkezni sem tudnak a közösségi szolgáltatásokba.

Forrás: AFP/Lluis Gene

A probléma létezését személyesen is meg tudtuk erősíteni: bejelentkeznünk sikerült mindkettő szolgáltatásba, azonban az Instagramban egyáltalán nem jelentek meg a fotók és a videók, míg a Facebookban hiányos volt a fotók megjelenítése.

Hírünk írásáig sem a Facebook, sem pedig az Instagram nem kommentálta a hibajelenségeket. Ennek megfelelően nem tisztázott, hogy mi okozza a problémát, továbbá hogy mikorra állhat helyre a rend.

Frissítés: néhány óra után helyreálltak a szolgáltatások, a Facebook szerint a munkatársainak egy rutin karbantartás során sikerült valamiféle hibát előidézniük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!