Elvitte a cica a Microsoft ebookjait

könyvtár, olvasás, olvasó emberek
15647301 - reading book female student sitting at the desk surrounded with piles of books at the library information concept
Vágólapra másolva!
Kártérítést kapnak, akik a cég boltjából könyveket vásároltak.
Vágólapra másolva!

A hazai vásárlók jókora része valószínűleg nem tudott erről, de egyes országokban a Windows hivatalos programboltjában ebookokat is lehetett vásárolni, még 2017-ben vezette be a lehetőséget a Microsoft. A jelek szerint nem bizonyult bombának az üzlet, így idén április elején a cég bejelentette az elektronikus könyvek forgalmazásának a július elsejei leállítását. A hivatalos magyarázat szerint a Microsoft Áruház újrafókuszálása áll a döntés mögött.

Forrás: 123RF

A könyvárusítás leállítását a szokásos nukleáris módon hajtotta végre a mai napon a Microsoft: nem csak újonnan nem lehet könyveket vásárolni a boltban, de a már megvett könyvek sem érhetőek el többé. A megőrzésükre nincsen mód, hiszen a boltból jött e-bookok másolásvédelmet tartalmaztak, a cég pedig leállította a hozzájuk tartozó DRM-szolgáltatást is.

Magyarán elvesztek a vásárlók könyvei, továbbá ha jegyzeteket adtak a könyveikhez, akkor azoknak is búcsút mondhattak.

Az egyetlen jó hír, hogy a Microsoft kérdés és kérés nélkül visszatéríti az összes megvásárolt könyv árát az ügyfeleknek, plusz akik jegyzeteket is elveszítettek, azok további 25 dollár vigaszdíjban részesülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!