Elvitte a cica a Microsoft ebookjait

2019.07.01. 18:06

Kártérítést kapnak, akik a cég boltjából könyveket vásároltak.

A hazai vásárlók jókora része valószínűleg nem tudott erről, de egyes országokban a Windows hivatalos programboltjában ebookokat is lehetett vásárolni, még 2017-ben vezette be a lehetőséget a Microsoft. A jelek szerint nem bizonyult bombának az üzlet, így idén április elején a cég bejelentette az elektronikus könyvek forgalmazásának a július elsejei leállítását. A hivatalos magyarázat szerint a Microsoft Áruház újrafókuszálása áll a döntés mögött.

Forrás: 123RF

A könyvárusítás leállítását a szokásos nukleáris módon hajtotta végre a mai napon a Microsoft: nem csak újonnan nem lehet könyveket vásárolni a boltban, de a már megvett könyvek sem érhetőek el többé. A megőrzésükre nincsen mód, hiszen a boltból jött e-bookok másolásvédelmet tartalmaztak, a cég pedig leállította a hozzájuk tartozó DRM-szolgáltatást is.

Magyarán elvesztek a vásárlók könyvei, továbbá ha jegyzeteket adtak a könyveikhez, akkor azoknak is búcsút mondhattak.

Az egyetlen jó hír, hogy a Microsoft kérdés és kérés nélkül visszatéríti az összes megvásárolt könyv árát az ügyfeleknek, plusz akik jegyzeteket is elveszítettek, azok további 25 dollár vigaszdíjban részesülnek.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!