Könnyűvé válhat a mobilok közti fájlmásolás

2019.07.01. 14:07

Nagyrészt lekoppintja az Apple AirDropot a Google.

Az androidos telefonok közti közvetlen fájlmegosztás a mai napig kissé macerás, azonban a 9to5Google beszámolója szerint a Google hamarosan előáll egy korrekt megoldással, a Fast Share funkcióval nagyrészt lemásolhatja az AirDropot.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/maginechina/Yang Suping

A Fast Share működése nagyon egyszerű lesz, a felhasználóknak csak aktiválniuk kell, és eközben el kell nevezniük az eszközüket. Ezután Bluetoothon keresztül a Fast Share képes lesz detektálni a közelben lévő olyan eszközöket, amelyeken szintén aktiválva van a fájlmegosztási szolgáltatás. A fájlátvitelkor a fogadó félnek jóvá kell hagynia másik eszközről küldeni kívánt állományok fogadását, ezután pedig azok WiFi Direct adatkapcsolaton utaznak a kütyük között.

A Fast Share látszólag ugyanúgy működik, mint a bluetoothos fájlmegosztás, csak messze jobb lesz a másolási sebessége.

A szolgáltatás elméletileg az Apple iOS rendszerű eszközökkel is kompatibilis, fájlok mellett pedig szövegeket és linkeket is átküldhetnek majd vele a felhasználók.

Egyelőre az a hír járja, hogy a Fast Share az ősszel érkező Android 10-zel együtt válhat elérhetővé, azonban a Google Play szolgáltatásokon keresztül lett implementálva, így a régebbi Androidot futtató termékeken is elérhetővé válhat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!