Teljesen a Remedy kezébe került az Alan Wake

alan wake remedy
Alan Wake
Vágólapra másolva!
Megkapta a játékszéria kiadási jogait a Microsofttól.
Vágólapra másolva!

hírrel indult a július az Alan Wake rajongói számára, a Microsoft átadta a Remedy Entertainment számára a franchise kiadási jogait, így mostantól teljesen a játékfejlesztő kezében van a széria sorsa. Eddig az volt a helyzet, hogy ugyan mindig is a Remedy birtokában volt az Alan Wake összes szellemi tulajdona, azonban kizárólag a Microsoft adhatott volna ki újabb a szériába tartozó játékot. Ez patthelyzetet teremtett, hiszen így egyedül semelyik fél sem tudott mit kezdeni a sorozattal.

Alan Wake Forrás: Remedy

Jelen esetben ez nem okozott gyakorlati problémát, hiszen a 2010-ben exkluzívan az Xbox 360-ra készült, majd 2012-ben PC-re is megjelent játék ugyan jól sikerült, de anyagilag nem lett elég sikeres. A megjelenése után a Remedy összerakott egy demót az általa javasolt Alan Wake 2 egyes új játékmechanikáiról, ám a Microsoft nem érdeklődött a projekt iránt, csak az önállóan futtatható DLC-nek mondható Alan Wake: American Nightmare spinoff kiadásába egyezett bele.

Ezután a két vállalat kapcsolata folytatódott az Xbox One és PC platformokra megjelent Quantum Breakkel, azonban a történelem megismételte önmagát, megint nem sikerült elég nagy példányszámban eladni egy jó játékot. A felek útjai elváltak, a Remedy idén adja majd ki PC-re, PS4-re és Xbox One-ra a Control című játékát, amelyben az Alan Wake és Quantum Break számos aspektusát felhasználták a fejlesztők, bár ettől még egy teljesen új és egyedi projektről van szó.

Jelenleg nem világos, hogy az Alan Wake franchise felett immáron teljes irányítással rendelkező Remedy mit kíván tenni, a Control után nekiáll-e a rajongók legnagyobb örömére az Alan Wake 2 fejlesztésének. Egyelőre csak annyi biztos, hogy tavaly szeptember óta hivatalosan is folynak az előkészületek az Alan Wake tévéadaptációjának az elkészítésén, remélhetően ez a terv nem esik majd kútba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!