Felmondott az Apple dizájnfőnöke

jony ive tim cook apple iphone xr
Jony Ive és Tim Cook 2018 szeptemberében, az Apple iPhone XR forgalmazásának megkezdésekor
Vágólapra másolva!
Jony Ive huszonhét éven át dolgozott az Apple termékeinek a kinézetén.
Vágólapra másolva!

Villámcsapással felérő hírrel zárta a hetet az Apple, valamikor az idei év későbbi részében otthagyja a vállalatot Jony Ive vezető formatervező. A brit férfit még 1992 szeptemberében igazolta le a vállalat, 1996-ban pedig a formatervező részlegének a vezetője lett. Később szoftveres feladatokat is kapott, 2012-től kezdve ő felügyelte a cég operációs rendszereinek a vizuális kipofozását is.

Jony Ive és Tim Cook 2018 szeptemberében, az Apple iPhone XR forgalmazásának megkezdésekor Forrás: Apple

Jony Ive összességében 27 évet dolgozott főállásban az Apple-nél, ebből pedig 24 évet elsődlegesen a formatervezésért felelős részleg igazgatásával töltött. Gyakorlatilag Ive felelt a vállalat összes termékének a kinézetéért, az ő irányításával öltött alakot a modern Mac, az iPod, az iPhone, az iPad, az Apple Watch, még az Apple űrhajós főhadiszállásán is rengeteget dolgozott.

A sajtóközlemény szerint Jony Ive a jövőben is elfoglalt marad, a szintén rendkívül híres Marc Newson dizájnerrel együtt megalapították a LoveFrom formatervező céget, ott folytatja a karrierjét. A vállalat egyik legelső és legfontosabb kliense rögtön az Apple lesz, így Jony Ive külsősként a jövőben is be fog segíteni a vállalatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!