Vérre megy a Facebook

Miért csak akkor adsz magadból, amikor már késő?, dr. life, véradás
Vágólapra másolva!
Szerencsére nem Zuckerberg képzeli magát vámpírnak.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban gyanúsan nagy csend honolt a Facebook háza táján, amit szeretnénk jó jelként értelmezni. Viszont nem repült teljesen a radar alatt a vállalat, elindította a véradási funkcióját az Egyesült Államokban. Első körben Chicago, New York, San Francisco, Baltimore és Washington városokban kapcsolta be a lehetőséget, de a következő hónapokban folyamatosan bővül majd a támogatott települések köre.

Forrás: Thinkstock

A funkciónak köszönhetően a felhasználók egyrészt tájékozódhatnak a helyi véradási lehetőségekről, másrészt pedig értesítéseket kapnak a közelükben lévő véradó központoktól, ha a szokásosnál is nagyobb szükség volna a lakóhelyük közelében a donorokra. Természetesen a funkció bekapcsolása nem kötelező, és semmiféle kötelezettséggel sem jár, de jó eséllyel lesz pozitív hatása.

A funkció időzítése különösen jó, a Facebook partnerei szerint a nyáron ugyanis különösen nehéz elégséges donort találni, részben a nyaralások miatt elmaradnak a véradók.

Mint kiderült, a véradással kapcsolatos funkció valójában nem új, Bangladesben, Brazíliában, Indiában és Pakisztánban már egy ideje elérhető. Egyelőre nem világos, hogy Európába mikor érkezhet meg a lehetőség, már ha sikerül egyáltalán elindítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!