Megjöttek a Windows júniusi javításai

windows update patch kedd
Júliusban 88 sebezhetőséget foltozott be a termékeiben a Microsoft
Vágólapra másolva!
A sebezhetőségek közel negyede kritikus besorolást kapott.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este a Microsoft kiadta a szokásos havi biztonsági javításokat támogatott termékeihez. A vállalat a júniusi patch kedd során összesen 88 sebezhetőséget foltozott be, amelyek közül 21 kapott kritikus besorolást. A múlt havi Windows XP-s javítgatás után ebben is a hónapban is kissé szokatlan helyzet állt elő, négy fontos besorolású sérülékenységet ugyanis már hetekkel ezelőtt nyilvánosságra hozott egy rosszindulatú biztonsági kutató.

Júniusban 88 sebezhetőséget foltozott be a termékeiben a Microsoft Forrás: Origo

A júniusban patchelt termékek között megtalálható a Windows és a Windows Server összes támogatott kiadása, az Internet Explorer 11, és a Microsoft Edge. Emellett külön a Microsoft Office is kapott biztonsági javításokat, az irodai csomagokban összesen 13 további sérülékenységet javított a vállalat.

A Microsoft termékeihez érkezett javítások mind a Windows Update-en keresztül telepíthetőek.

Végül megemlítendő, hogy az Adobe is kiadott egy kritikus sérülékenységet megszüntető javítást a Flash Playerhez. Az Internet Explorer és a Microsoft Edge böngészők a Windows Update-en keresztül kapják meg a patchet, a Google Chrome telepíti majd saját magának, az eltérő böngészőt használóknak pedig az Adobe frissítőalkalmazása fogja installálni a legújabb verziót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!