Megkavarhatja a telefonnal fotózókat a Google

I don't think so 30s Adult Anxiety Arms Crossed Attitude Attractive Male Beard Behavior Boredom Brown Hair Button Down Shirt Casual Caucasian Confusion Contemporary Copy Space Decisions Displeased Expressing Negativity Facial Expression Facial Hair Fashio
Studio portrait of a handsome young man looking annoyed against a gray background
Vágólapra másolva!
Júliustól megszűnik a Fotók és a Drive közti automatikus képküldözgetés.
Vágólapra másolva!

Nem áll távol a Google-től az érthetetlenül összekapcsolt szolgáltatások üzemeltetése, a közeljövőben pedig egyszerűsítés címszó alatt a vállalat még azoknak is kellemetlen pilanatokat okozhat, akik eddig átlátták a Fotók és a Drive szolgáltatások sajátos viszonyát. Az androidos telefonjaikkal fotózóknak talán feltűnt, hogy a készülékeikre telepített Fotók alkalmazás automatikusan internetes biztonsági mentést készít a képeikről, ezek a fotók pedig egy opció bekapcsolása után a Google Drive felhőtárhelyükben is felbukkanhatnak.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Yuri Arcurs

Ez alapvetően nem rossz ötlet, azonban a cég szerint Fotók és a Drive közti felemás átjárhatóság összezavarja a felhasználók egy jókora táborát. Például sokan meglepődnek, mikor törölnek egy képet az egyik szolgáltatásból, mire az a másikból is eltűnik, de ennek ellenére ha szerkesztést végeznek a Fotókban, akkor a változtatások nem tűnnek fel a fotók Drive-ban lévő másolatain.

A fejfájást okozó furcsaságok megoldása helyett a Google most úgy döntött, hogy júliustól inkább megszünteti az átjárást a két szolgáltatás között:

a Fotók nem lesz képes többé automatikusan átküldeni a képeket a Drive-ba.

A cég szerint a felhasználók ettől függetlenül manuálisan átküldhetik majd a Fotókból a képeiket a Drive-ba, plusz a számítógépes Google Backup & Sync programmal egy füst alatt mindkét szolgáltatásba feltölthetik majd azokat.

Nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a mostani változtatás után hirtelen minden kristálytisztává válik a mobilozók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!