Faképnél hagyott egy dán kisvárost az Apple

apple ipad pro 2018
Apple iPad Pro (2018)
Vágólapra másolva!
Odacsörgött, hogy kétévnyi ígérgetés után mégsem lesz gigantikus adatközpont.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években világszerte kilőtt az Apple adatközpontok iránti igénye, hiszen az App Store és a félig-meddig hamarosan nyugdíjba vonuló iTunes után például felhőtárhelyet és zenestreamelő szolgáltatást is indított. Európában is folyik a munka a cég saját központjainak a bővítésén vagy a létrehozásán, eddig arról volt szó, hogy Dániában rögtön kettőt is beüzemel a cég.

Apple iPad Pro (2018) Forrás: Apple

Az egyik ilyen adatközpontot a körülbelül 16 ezer fős Aabenraa városban kívánta felhúzni az Apple, meg is vett hozzá egy 285 hektáros földet, így a városvezetés türelmetlenül várta, hogy végre elkezdődjön a rengeteg munkahelyet teremtő, a helyi gazdaságot jelentősen élénkítő adatközponton való munka.

A napokban egy világ omlott össze Aabenraa lakosságában, hiszen az Apple egy rövid telefonhívásban közölte a városvezetéssel, hogy az amerikai főhadiszállás döntése értelmében mégsem fog megvalósulni a projekt, a megvett telket pedig értékesíteni kívánja a cég.

Nem tudni, hogy az Apple miért nem fogja felépíteni a 2017-ben bejelentett adatközpontot.

Mindeközben az Apple továbbra is dolgozik a 40 ezres lélekszámú Viborgban lévő adatközpontján, azonban a közelmúltban ott sem ment minden rendben: áprilisban valamiféle elszámolási vita adódott az Apple és a fővállalkozó között, az utóbbi egy időre még a dolgozók javát is hazaküldte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!