Színes kijelzőt kapott a Xiaomi Mi Band 4

xiaomi mi band 4 okoskarkötő
Xiaomi Mi Band 4
Vágólapra másolva!
Plusz hatékonyabban képes monitorozni a sportolást.
Vágólapra másolva!

Bemutatkozott Kínában a Xiaomi részben a megfizethető ára miatt rendkívül népszerű Mi Band okoskarkötőjének negyedik generációs kiadása. A termék körülbelül úgy néz ki és akkora, mint a jelenleg kapható elődje, azonban sokkal jobb kijelzőt kapott: az előd 0,78 hüvelykes és 128×80 pixeles monokróm paneljével szemben az új modellben már 0,95 hüvelykes és 120×240 pixeles, színes AMOLED található.

Xiaomi Mi Band 4 Forrás: Xiaomi

További fontos újdonság, hogy a Mi Band 4 háromtengelyű helyett már hattengelyű gyorsulásmérővel rendelkezik, így minden eddiginél több fizikai aktivitást képes aránylag megbízhatóan követni. Természetesen a pulzusmérési és az alvásfigyelési funkciók sem maradtak ki az okoskarkötőből, továbbá az 50 méteres vízállóság is jelen van.

Az új kütyüben mikrofon is található, hogy lehessen beszélni a Xiaomi hangasszistensével. Nem világos, hogy ez igazából mire jó, és elérhető lesz-e Kínán kívül.

A Xiaomi Mi Band 4 kétféle változatban lesz kapható: az alapkiadása 169 jüanba, míg az NFC-s mobilfizetésre is lehetőséget adó verziója 229 jüanba kerül majd, ilyen sorrendben

6900 és 9400 forintokról van szó.

A húsznapos üzemidőt kínáló karkötő a következő napokban válik elérhetővé Kínában, a nemzetközi piacokon való megjelenésének az ideje még nem tisztázott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!