Kipatcheli a potyaextrákat a Tesla

tesla model 3
Vágólapra másolva!
Az ülésfűtést is kikapcsolja azoknál, akik nem fizettek érte.
Vágólapra másolva!

Az autók már nagyon régóta kismillió konfigurációban érhetőek el a gyártóktól, részletesen testre szabható a felszereltségük, rengeteg extrát rendelhetnek hozzájuk a vevők. Az „olcsó" Model 3 esetében a Teslánál némi zavar támadt az Erőben, a gyártás kezdeti időszakában a Standard Range konfigurációkban ugyanis benne hagyta a 4500 dollárral (olyan 1,3 millió forinttal) drágább Standard Range Plus extráit, ezek közül kettő ráadásul hardveres természetű funkció.

Tesla Model 3 Forrás: Tesla

A Tesla idővel orvosolta a problémát: a Range Plus hardveres jellegű extrái elvileg a mai napig megtalálhatóak minden Standard Range konfigurációban, de szoftveresen le vannak tiltva. A cég most közölte, hogy napokon belül a tiltásokat eddig nem tartalmazott Standard Range autók tulajdonosai elveszítik majd a potyaextráikat, a következő rendszerfrissítés telepítése után például a gyári zenestreamelő szolgáltatáshoz való hozzáférésről, és az élő forgalomvizualizációról is lemondhatnak.

Ez még hagyján: az fogja kiakasztani a kocsik tulajdonosait, hogy tíz százalékkal csökken majd az autójuk hatótávolsága, és az ülésfűtésük sem működik majd többé.

A Tesla szerint aki a jövőben is szeretné élvezni a Standard Range Plus konfiguráció előnyeit, annak foglalnia kell egy időpontot a szakszervizben, és hivatalosan módosíttatnia kell a Model 3-asa felszereltségi szintjét. A cég hírünk írásáig nem volt hajlandó elárulni, hogy mennyibe kerül majd az eddig potyaextrák visszakapcsoltatása, de mint említettük, alapvetően 4500 dollár az árkülönbség a két felszereltségi szintű Model 3 között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!