Nyugdíjba vonulhat idén az iTunes

apple itunes ipad mac iphone zene
Apple iTunes
Vágólapra másolva!
Már rég megkezdte a funkcióinak külön appokba való szétosztását az Apple.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg értesülései szerint a jövő héten megrendezésre kerülő Apple WWDC 2019 fejlesztői konferencia szimbolikus szempontból legfontosabb bejelentésének az bizonyulhat, hogy az Apple idén nyugdíjazni fogja a digitális zenevásárlási üzletet annak idején megteremtett iTunes-t. Később filmekkel, sorozatokkal, podcastekkel és e-bookokkal bővült az egyben digitális bolt és lejátszóalkalmazás kínálata.

Apple iTunes Forrás: Apple

Ez nem óriási meglepetés, hiszen az elmúlt években az Apple elkezdte szétteríteni az iTunes tudását különálló alkalmazásokba, iOS-en már a Music, a TV és a Podcasts appokban érhetőek el a tartalmai. A Bloomberg szerint idén a macOS-es iTunes is kaszát kap: a tartalmai ugyanígy több alkalmazásba kerülnek át, és az eszközök közti szinkronizációs szolgáltatása pedig átköltözhet a Music appba.

Az egyetlen nyitottnak tűnő kérdés az, hogy mi történik majd az iTunes windowsos verziójával, hiszen a Microsoft rendszerén az Apple jelenleg nem kínál semmiféle alternatív szoftvert a multimédiás tartalmak megvásárlására és elérésére, az iEszközök adatszinkronizációjára.

Emiatt nem lenne meglepő, ha Windowson még jó ideig elérhető maradna az iTunes.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!