PC-s játékbérlő szolgáltatást indít a Microsoft

gears 5 videojáték xbox one windows 10
Gears 5
Vágólapra másolva!
Emellett a Steamen is kaphatóak lesznek az új játékai.
Vágólapra másolva!

Sok ígéretet kaptak a Microsofttól az elmúlt években a PC-s játékosok, miszerint a jövőben szeretné őket is kiszolgálni a vállalat. Ebből elég keveset láttak eddig az érintettek, ráadásul a megvalósult fejlesztésekben sem volt mindig köszönet. Gondolunk például arra, hogy a Microsoft Áruházból sokáig szinte lehetetlenség volt letölteni a nagy méretű játékokat, ráadásul a Windows 10 univerzális keretrendszerét használó címek az őrületbe kergették a játékosok a technikai gondjaikkal.

Gears 5 Forrás: Microsoft Game Studios / The Coalition

A vállalat csütörtökön három bejelentést is tett, amelyek alapján most aztán tényleg kíván valamit kezdeni a PC-s játékosokkal. Elsőként is bemutatkozott az Xbox Game Pass for PC játékbérlő szolgáltatás, erre előfizetve a számítógépes játékosok

száznál is több játékkal tudnak majd szórakozni.

Első körben 75 fejlesztőt és kiadót győzött meg a vállalat a programban való részvételről, többek közt a SEGA, a Deep Silver, a Bethesda, a Paradox Interactive és a Devolver Digital is a partnerek között van.

Az előfizetés további előnyei közé tartozik, hogy a Microsoft Game Studios által fejlesztett játékokhoz az ügyfelek már a megjelenés napján hozzáférnek majd, továbbá ha a Microsoft Áruházban vásárolnak, akkor az alapjátékok árából 20%, míg a kiegészítők árából 10% kedvezményt kapnak.

Halo 5: Guardians Forrás: Microsoft / 343 Industries

A játékbérlésnél tartva megemlítendő, hogy a régóta elérhető Xbox Game Pass előfizetéssel rendelkezők képesek olyan másfél tucat játékkal szórakozni a Windows 10-es számítógépeiken, de ez a felhozatal édeskevés ahhoz, hogy a kizárólag PC-n játszók számára értelme legyen előfizetni rá.

Az Xbox Game Pass for PC havidíját még nem árulta el a Microsoft, a szolgáltatással kapcsolatos további konkrétumokat az E3 2019 játékkiállításon kívánja leleplezni.

A másik fontos bejelentés, hogy a Microsoft sokkal nyitottabb lesz a saját játékainak alternatív boltokban való kiadására, így az Xbox Game Studios címei a jövőben a Steamen is elérhetőek lesznek. A kezdeményezés keretében például a Halo: The Master Chief Collection, a Gears (of War) 5, továbbá az Age of Empires 1 / 2 / 3 Definitive Edition is megvásárolható lesz a Valve boltjában.

Ez nem nagy meglepetés, hiszen az elmúlt időszakban számos eredetileg csak a Windows Áruházban kiadott játék jelent meg a Steamen, plusz a Halo: The Master Chief Collection számítógépes verziójának a bemutatásakor már elárulta a Microsoft, hogy az kapható lesz a Steamen is.

Befejezésül a harmadik nagy újdonság, hogy a játékfejlesztők hamarosan képesek lesznek mindenféle extra macera nélkül elérhetővé tenni a klasszikus, Win32 programozási felületeket használó játékaikat a Microsoft Áruházban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!