Nem lehet füvet rendelni az androidos appokból

Denver first US city to allow social cannabis use Horizontal MARIJUANA, fű, legalizáció
(FILES) This file photo taken on May 22, 2016 shows people attending the Denver 420 Rally, the world's largest celebration of both the legalization of cannabis and cannabis culture in Denver, Coloroado, which on November 15, 2016 became the first city in the United States to legalize the social use of cannabis in businesses, including bars, yoga studios and art galleries. The new ordinance was part of several marijuana measures put to voters in nine US states during the November 8, 2016 general election. / AFP PHOTO / Jason Connolly
Vágólapra másolva!
A Google megtiltotta a legális drogkereskedelem űzését.
Vágólapra másolva!

A világ oroszlánrészén illegális a marihuána birtokolása és fogyasztása, de az elmúlt években változni kezdett a helyzet, például Kanadában és néhány egyesült államokbeli államban is legalizálták a füvezést. Erre természetesen rögtön beindult a kérdéses helyeken a kannabiszipar, és mivel a 21. században élünk, így rögtön olyan mobilappok is készültek, amelyeken keresztül az érdeklődők füvet rendelhettek a termesztőktől.

Forrás: AFP/Jason Connolly

A Google most váratlanul lecsapott a virágzó üzletre, és kitiltotta a fűvásárlást lehetővé tevő alkalmazásokat a Play Áruházból. Az új szabályzata szerint az androidos appok nem tehetik lehetővé a felhasználók számára a marihuána vagy egyéb THC-s termékek közvetlen rendelését, továbbá nem asszisztálhatnak a rendelések kiszállításának a lebonyolításában sem. Viszont információt továbbra is nyújthatnak a vásárlóknak a készítményekkel, a vásárlásuk mikéntjével kapcsolatban.

A rendelést eddig lehetővé tett appok a jövőben kénytelenek lesznek webshopokba átirányítani a vevőiket.

A Google nem adott magyarázatot a Play Store szabályzatának változásaival kapcsolatban, de minden bizonnyal jogi bonyodalmakat kíván elkerülni a lépéssel. Az érintett appok fejlesztőinek a szabályváltozás valószínűleg nem fog komoly problémát okozni, hiszen a programjaik App Store-os kiadásaiban eddig sem tudták közvetlenül árusítani a termékeket.

Annyi változik, hogy mostantól az androidos mobilokat használó vevőiknek is ugyanúgy extra lépéseket téve kell majd rendelniük, mint az iPhone-nal rendelkezőknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!