Búcsúzik a YouTube Gaming mobilapp

youtube gaming
Vágólapra másolva!
Holnaptól a normál YouTube appot kell használniuk a gamereknek.
Vágólapra másolva!

Az elsősorban videojátékok élő közvetítésére kitalált Twitch gigantikus sikerét látva a YouTube kísérletet tett egy rivális szolgáltatás indítására, a dedikált webhellyel és mobilappal rendelkező YouTube Gaming még 2015 végén vált elérhetővé. Ugyan sokan arra számítottak, hogy a YouTube népszerűsége és piaci erőfölénye miatt gyorsan leáldozhat a Twitch fénykora, azonban egyáltalán nem ez történt: a YouTube Gaminget nem volt képes sikerre vinni a videomegosztó szolgáltatás.

Forrás: YouTube Gaming

Éppen ezért is három évvel később a YouTube bejelentette, hogy megkezdi a YouTube Gaming átmigrálását a normál YouTube-ba. Első körben a YouTube Gaming dedikált webhelye szűnt meg, a tartalmai már jó ideje a youtube.com/gaming linken érhetőek el. Most eljött a második fázis, 2019. május 30-án végleg elbúcsúzik a YouTube Gaming mobilapp, a jövőben a sima YouTube appból érhetik el a játékosok a tartalmait.

Mindez elméletben nem jelenti a YouTube Gaming végét, mint említettük, valójában csak beolvadt a szolgáltatás a megszokott YouTube webhelybe és mobilappba. Viszont a fenti linkre kattintva egyértelmű, hogy erős a hullaszag a szolgáltatás körül: meglepően kevesen streamelnek rajta, és a közönségszám tekintetében sincs mivel dicsekednie a YouTube-nak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!