Retró kamerák inspirálták az AZIO klaviatúráját

azio iris billentyűzet klaviatúra
AZIO Iris
Vágólapra másolva!
Két tekerő is található a vezeték nélküli modellen.
Vágólapra másolva!

Olvasóink egy része már biztosan hallott az AZIO-ról, a vállalat a nagyon drága, de cserébe különleges kialakítású billentyűzeteiről ismert, nagy sikert arattak az írógépek által inspirált modelljei. Az Engadget a computexes strandján kiszúrta, hogy a cég ezúttal a régi fényképezőgépekből merített ihletet.

AZIO Iris Forrás: Daniel Cooper / Engadget

Az AZIO Iris egyelőre prototípus fázisban van, nem teljesen végleges a dizájnja. A billentyűzet vezeték nélküli, a szokásos Bluetooth mellett WiFi segítségével is hozzácsatlakoztatható az eszközökhöz. A bal felső sarkában lévő tekerővel állíthatják majd a vevők, hogy melyik csatlakozási módszert kívánják épp használni, a végleges modellen

három Bluetooth-os eszköz közül tudnak majd választani.

A jobboldali tekerő multimédiás célokat szolgál: a gyűrű külsejét tekergetve a hangerő állítására nyílik lehetőség, míg a gyűrű belsejében multimédiás érintőgombok találhatóak, ezekkel lehet vezérelni a médialejátszó alkalmazást.

A billentyűk mechanikus kapcsolókat kaptak, ismeretlen karakterisztikájú Cherry MX lapul alattuk. A numerikus billentyűzet nincs beleépítve a klaviatúrába, de jár majd hozzá, azon szintén található egy tekerő a kapcsolódási módszer kiválasztásához. A hangulatvilágításról sem feledkeztek meg a tervezők, az Iris állítható színű háttérvilágítással rendelkezik.

Az Iris a legjobb esetben valamikor az idei év vége felé kerülhet majd piacra, egyelőre ismeretlen áron. További fotók az Engadget cikkében nézhetőek a billentyűzetről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!