Eszementen gyors a Corsair SSD-je

corsair mp600 ssd
Corsair MP600
Vágólapra másolva!
Már PCI Express 4.0 szabványú az MP600.
Vágólapra másolva!

A computexes nyitóelőadásán az AMD bejelentette a világ első PCI Express 4.0 szabványt támogató alaplapi lapkakészletét, processzorait és videokártyáit. Az új megoldás kétszer nagyobb adatátviteli sávszélességet kínál a jelenleg elterjedt PCI Express 3.0-nál, és ebből nem csak a videokártyák képesek profitálni.

Corsair MP600 Forrás: Corsair

A Corsair most leleplezte a világ első PCI Express 4.0 szabványú szilárdtest-meghajtóját, ami egyben a világ eddigi leggyorsabb M.2 típusú SSD-je. Túl sok részlettel nem szolgált a cég, így kapacitásokról és árakról sem tudunk beszámolni, de a tempójával persze elbüszkélkedett: a szekvenciális olvasási sebessége 4950 MB/s, míg a szekvenciális írási sebessége 4250 MB/s.

A hihetetlen adatátviteli tempó eléréséhez persze olyan PC-re van szükség, amelyben az alaplap és a processzor is támogatja a PCI Express 4.0 szabványt.

Emiatt a belátható jövőben csak az AMD X570 chipkészletű alaplapokban, és AMD Ryzen 3000 szériás processzor használata esetén lehet majd kihasználni a benne rejlő potenciált. Ettől függetlenül bármely alaplapban használható, amely támogatja az NVMe protokollos és M.2 formatervű SSD-ket, csak jóval moderáltabb olvasási és írási sebességek mellett.

A Corsair MP600 július elején kerül majd piacra, az AMD X570-es alaplapokkal és az új Ryzen processzorokkal párhuzamosan.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!