Vegyen vírusos laptopot 350 millióért!

guo o dong the persistence of chaos
The Persistence of Chaos
Vágólapra másolva!
Ha tényleg elkel, akkor mi is felcsapunk internetes művészeknek.
Vágólapra másolva!

Drágának tartja az Apple laptopjait? Akkor még nem próbált internetes művésztől notebookot vásárolni! A kínai Guo O Dong egy biztonsági cég segítségével nemrég megalkotta a legújabb installációját: egy Windows XP-s laptopról van szó, hat darab ikonikus, előtelepített kártevővel. Név szerint az ILOVEYOU, a MyDoom, a SoBig, a WannaCry, a DarkTequila, továbbá a BlackEnergy futnak rajta, ezek összesen és globálisan olyan 95 milliárd dollárnyi kárt okoztak.

The Persistence of Chaos Forrás: Guo O Dong

A laptop egy 2008-as évjáratú Samsung NC10-14GB, szigorúan véve egy netbookról van szó. Sejthetően régi vírusok futtatásán kívül nem sok mindenre használható: 10,2 hüvelykes és 1024×600 pixeles kijelzővel, Intel Atom N270 processzorral, 1 GB memóriával, és 160 GB-os merevlemezzel rendelkezik.

A The Persistence of Chaos nevű installációra jelenleg 1,2 millió dollárért csaphatnak le az internetes művészet iránt rajongó gazdagok, átszámítva olyan 350 millió forintról van szó, még három napon át lehet rá licitálni. A művész nagyvonalúan nem számít fel szállítási költséget,

de a vámot és az áfát a vevőnek kell állnia az USA-ból érkező laptopra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!