Tesztelhető az androidos Firefox új kiadása

mozilla firefox fenix
Számottevően gyorsabban működik a következő generációs Firefox
Vágólapra másolva!
Pár funkció hiányzik belőle, de elindult a nyilvános béta.
Vágólapra másolva!

Nemrég rossz érzésük támadhatott az androidos Firefoxot használóknak, mivel a Mozilla lényegében befejezte a fejlesztését, átcsoportosította a rajta dolgozókat a böngésző következő generációs változatára. A régi Firefoxhoz a belátható jövőben jórészt csak biztonsági frissítések jönnek majd, lélegeztetőgépre került.

Számottevően gyorsabban működik a következő generációs Firefox Forrás: Origo

Szerencsére jó hírrel is tudunk szolgálni: az új generációs Firefox for Android fejlesztése annyira előrehaladott állapotban van, hogy aki nagyon szeretné,

az már tesztelheti az alkalmazást.

Aki hivatalosan szeretné ezt megtenni, annak több lépésen kell keresztülmennie az igényléséhez: először csatlakoznia kell a Fenix Nightly Google-csoporthoz, majd aktiválnia kell a Play Áruházban a böngésző bétatesztelését, és csak ezután tudja letölteni. A futtatásához legalább Android 5.0-ra lesz szüksége.

Az új Firefox kifejezetten biztató, látványosan gyorsabban működik a jelenlegi stabil testvérénél. A bővítmények telepítését egyelőre nem támogatja, a címsora kijelző tetejéről lekerült a kijelző aljára, a megnyitott fülek pedig gyűjteményekbe rendezhetőek a későbbi elérés érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!