Kamu Call of Duty került a Play Áruházba

call of duty mobile mobiljáték
Call of Duty: Mobile
Vágólapra másolva!
Ennyire értelmetlen csalási kísérletet is ritkán látni.
Vágólapra másolva!

Pénteken meglepő incidenst történt az Android hivatalos programboltjában: egy jó képességekkel megáldott csaló egy az egyben feltöltött egy Call of Duty: Mobile című játékot a Play Áruházba, még a fejlesztői névben is megszemélyesítette az Activision játékkiadót. Gyakorlatilag lemásolta a valódi, jelenleg zárt bétatesztelés alatt álló, free to play üzleti modellű Call of Duty: Mobile termékoldalát.

Call of Duty: Mobile Forrás: Activision

Sajnos nem világos, hogy a játékot esetleg megvásárolt gamerek mit kaptak a pénzükért cserébe. Pedig nagyon kíváncsiak lennénk rá, a csaló ugyanis 32 dollárt, azaz nettó 9300 forintot kért a hamis játékért, ami rendkívül szokatlan összeg az androidos mobiljátékok világában.

A kamu Call of Duty csak pár órán át volt elérhető, a Google meglehetősen gyorsan törölte a Play Áruházból.

Az incidenst azt teszi nehezen értelmezhető, hogy vajon mi járt a csaló fejében. Egyrészt miből gondolta, hogy néhány óránál tovább a Play Áruház kínálatában maradhat egy hamis Call of Duty? Másrészt miként akarta ilyen rövid idő alatt elutaltatni a kicsalt pénzt a fejlesztői fiókjából a pénzintézetébe? Harmadrészt pedig ha sikerült is volna utaltatnia, akkor miből gondolta, hogy képes lesz elkölteni azt a pénzt, még mielőtt a pénzintézetek visszavonják a tranzakciókat?

Kíváncsiak lennénk az elkövető gondolatmenetére, mert nálunk nem akar összeállni a kép.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!