Odafűt a riválisoknak a OnePlus 7 Pro

oneplus 7 pro szelfi selfie
OnePlus 7 Pro
Vágólapra másolva!
Akár 12 GB memóriával is kapható lesz a szupergyors kijelzőjű mobil.
Vágólapra másolva!

A kezdeti rengeteg hírverés után az elmúlt években elég keveset lehetett hallani a kínai OnePlus mobilgyártóról. Ettől függetlenül a vállalat folytatta a kimagasló ár-érték arányú okostelefonok készítését, most pedig úgy döntött, hogy ideje visszatérni egy kicsit a köztudatba is. A frissen bejelentett OnePlus 7 Pro a régi szép időket idézi, azaz egy majdnem kifogástalan csúcsmobilról van szó, csak épp a várthoz képest sokkal olcsóbb.

OnePlus 7 Pro Forrás: OnePlus

A OnePlus 7 Pro első pillantásra is feltűnő érdekességét a kijelzője adja: egyrészt ráfolyik a telefon hosszabbik oldalaira, másrészt alul-felül szinte semmiféle káva sincs körülötte, harmadrészt pedig nem látszik az előlapi kamera.

OnePlus 7 Pro Forrás: OnePlus

A bűnjelekből sejthetően egy AMOLED érintőkijelzőről van szó, a panel 6,67 hüvelykes és 1440×3120 pixel felbontású. Ami ennél is érdekesebb, hogy a megszokott 60 Hz mellett képes 90 Hz-en is frissíteni a képét, amelynek köszönhetően extra sima görgetési élményt kínál a telefon használata során. Ezzel olyan érzetet kelt a mobilozóban, mintha maga a telefon gyorsabb lenne a riválisoknál, de ez nyilván csak egy pszichológiai jellegű trükk.

OnePlus 7 Pro Forrás: OnePlus

Ami viszont már tény, hogy a trendeknek megfelelően kijelző alatti ujjlenyomat-olvasót használ a OnePlus új csúcsmobilja, így első blikkre nem látszik rajta a szenzor. A nem látható dolgoknál tartva a készülék 16 megapixeles, képstabilizációt kínáló előlapi kamerája az aktiválásakor motorizált úton kiemelkedik a telefon tetejéből, inaktív állapotban a készülékházban bújik meg.

A gyártó szerint a kamerát működtető mechanika 22 kg nyomásnak is ellenáll, továbbá 100 ezer kinyitási-visszahúzási ciklust bír ki. A papíron jósolt élettartamának az eléréshez olyan öt és fél éven napi 150× kellene aktiválni az előlapi kamerát.

OnePlus 7 Pro Forrás: OnePlus

A OnePlus 7 Pro hátlapja kellemesen letisztult hatást kelt, csak a három kameraszenzor, plusz a dupla LED-es vaku figyel ki belőle a nagyvilágba. A mobil Sony IMX586 típusú fő kamerája normál látószögű és 48 MP-es, de ténylegesen csak 12 MP felbontású fotókat készít a jobb képminőség érdekében. Alatta egy 16 megapixeles, ultraszéles látószögű szenzor található, míg a harmadik kamera egy 8 megapixeles telefotó, 3× zoommal.

OnePlus 7 Pro Forrás: OnePlus

A motorháztető alatt sincs miért szégyenkeznie a mobilnak, hiszen a meghajtásáról a vadiúj Qualcomm Snapdragon 855 rendszerlapka gondoskodik. A memória és a háttértár tekintetében háromféle modell létezik: a legolcsóbba 6 GB memória és 128 GB háttértár került, a középsőben már 8 GB RAM és 256 GB tárhely található, míg a legdrágább modell 12 GB memóriával és szintén 256 GB háttértárral rendelkezik. Sajnos memóriakártyával nem bővíthető a telefon, szabványos hangkimenet sincs rajta, a 4000 mAh-es akkuja pedig nem tölthető vezeték nélkül.

Viszont a 30 wattos gyorstöltésére lehetőség nyílik, egy ekkora akku esetében ez igen nagy előny.

A OnePlus 7 Pro nagy szenzációját mindezek mellett persze az ára jelenti: a legolcsóbb modell kártyafüggetlen és bruttó ára 649 font lesz az Egyesült Királyságban, ami 243 ezer forintnak felel meg. Egy rendkívül drága mobilról van szó, de a rivális csúcsmobilokhoz képest még így is számottevően olcsóbb.

Végül megemlítendő, hogy a mobilból lesz 5G modemmel szerelt változat is, de ennek a kezdőárát még nem jelentette be a gyártó.

OnePlus 7 Pro specifikációk:

  • 6,67"-es AMOLED kijelző, 1440×3120 pixel, 90 Hz, HDR10+, DCI-P3
  • kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó
  • 16 MP-es, motor által kitolt előlapi kamera, képstabilizációval
  • három hátlapi kamera: 48 MP-es fő szenzor, 16 MP-es ultraszéles látószögű, 8 MP-es telefotó
  • Qualcomm Snapdragon 855 rendszerlapka
  • WiFi ac, Bluetooth 5.0, NFC, LTE
  • 6 GB RAM + 128 GB háttértár, vagy 8 / 12 GB RAM és 256 GB tárhely
  • Android 9 Pie, OxygenOS 9 felület
  • dupla nano-SIM, USB 3.1 Type C csatlakozó
  • memóriakártyás bővíthetőség és audio Jack nincs
  • alumínium keret, Gorilla Glass előlap és hátlap
  • 4000 mAh-es Li-Po akku, nem cserélhető, 30 wattos gyorstöltés
  • 206 grammos súly
  • 163 × 76 × 8,8 mm méret

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!