Jön az internetes licitálás a lakáspiacon?

kölcsön, hitel, lakásvásárlás
Vágólapra másolva!
Újra megpróbálkozik a koncepcióval egy amerikai ingatlanközvetítő.
Vágólapra másolva!

Az eladásra kínált ingatlanok utáni kutatás manapság elsősorban az interneten zajlik, azonban a vásárlási folyamat ezután a klasszikus mederben folyik: a vevők megtekintik a potenciálisan megfelelő ingatlanokat, ajánlatokat tesznek, és reménykednek a legjobbakban.

Forrás: Dreamstime

Az amerikai Redfin ingatlanközvetítő cég most úgy döntött, hogy megpróbálkozik a lakásvásárlási folyamat szinte teljes egészének az internetre való átköltöztetésével. Elsősorban a licitálási folyamat digitalizálásában bízik, hiszen

ha népszerűvé válik ez a fajta vásárlás, akkor maximalizálni tudja majd az ingatlanok eladási árait.

A vállalat elsőként Bostonban indította el a lehetőséget, a sikeres eladások után 2 százalékos jutalékot kap. A területen március és május között összesen 120 ingatlant hirdetett, az ismeretlen számú eladott közül ötöt vettek meg internetes ajánlattételen keresztül.

A cég 2006-ban egyszer már megpróbálkozott az online licitálással, azonban akkoriban teljes kudarccal végződött a kísérlet. Viszont a Redfin ügyvezető igazgatója szerint mostanra elég sokat változott a világ, megéri másodszorra is megszondázni az ötlettel a piacot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!