Jön az olcsóbb HTC blockchain-mobil

Vágólapra másolva!
Az idei harmadik negyedévben érkezik az HTC Exodus 1s, vagyis az olcsóbb blockchain-mobil.
Vágólapra másolva!

Miközben az HTC még csak most tervezi kiadni az Android 9 Pie-t , és azt is csak három korábbi csúcskészülékére, addig várható volt, hogy az új csúcsmodellek helyett inkább a rétegtermékekre koncentrál majd a cég. Éppen ezért annyira nem is meglepő, hogy jön az olcsóbb blockchain-mobil, vagyis a tavalyi HTC Exodus 1 folytatása.

Az új modell az Exodus 1s lesz, és az idei harmadik negyedévben jelenik majd meg, várhatóan kevesebb, mint 300 dolláros árcédulával. Vagyis kevesebb, mint fele annyiba kerül majd, mint az Exodus 1.

Forrás: HTC

Specifikációk egyelőre nincsenek, de a web 3.0-s, decentralizált appok mellett a kriptovaluták biztonságos tárolása is támogatott lesz. Emellett teljes node-ként is használható lesz a mobil, tehát többek között a tranzakciók hitelesítése is megoldott.

Mindez egyébként még trükkökkel is sok tárhelyet igényel, illetve az üzemidőt is erősen lerövidíti, tehát a gyártó valóban egy erősen rétegmobilt tervez piacra dobni. Ezt a funkciófrissítést mindenesetre az Exodus 1 is megkapja idén.