Már podcastek is lejátszhatóak a Google keresőből

mikrofon, gyász, szinkron
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-recording-studio-microphone-image14088455
Vágólapra másolva!
Számítógépes és mobilos böngészőkben is működik a funkció.
Vágólapra másolva!

Hazánkban továbbra sem túlságosan népszerűek a podcastek, amelyek a rádióban megszokott, beszélgetős műsorok internetes megfelelői. Ez részben valószínűleg abból fakad, hogy ugyan bárki készíthet ilyen műsort, azonban itthon valahogy nincs számottevő tartalomkészítői érdeklődés a műfaj iránt, inkább a YouTube-csatornák fenntartása izgatja az alkotókat. Ez monetizálási szempontból érthető, bár a podcastek készítése masszívan olcsóbb, ráadásul messze kisebb időigényű hobbi.

Forrás: Dreamstime

Aki hallgat a Google Podcastek szolgáltatásban elérhető tartalmakat, az örömmel fogadhatja a hírt, hogy a műsorok már a mobilos és számítógépes böngészőkből is gyorsan elérhetőek. Csupán rá kell keresni a kívánt podcast címére a Google keresőjében, mire a keresési találatokban megjelenik az utolsó három epizód; innen már csak két kattintás a lejátszás elindítása.

Közvetlenül a Google találati oldaláról is elindíthatóak már a podcast-epizódok Forrás: Origo

Ha mégsem jelennének meg az epizódok, akkor a podcast neve után oda kell biggyeszteni a keresőmezőbe a „podcast" kifejezést is, az valószínűleg megoldja a problémát.

Aki a műsorok korábbi epizódjaira is kíváncsi, az a webes lejátszófelületen kilistáztathatja az összes adást, csak rá kell kattintani felül a podcast címére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!