Beteges horrorvideón Elon Musk

deepfake elon musk
Vágólapra másolva!
Babákra maszkolták rá a Tesla és a SpaceX vezérének arcát.
Vágólapra másolva!

Már nem csak a fotókat lehet gyorsan és könnyen manipulálni, a tavalyi év fordulópontot jelentett a videóhamisításban: a gépi tanulást használó algoritmusok olyan kifinomulttá váltak, hogy képesek meglepően élethűen lecserélni a videón látható személyek arcát másokéra, ehhez csak fotókra van szükség az áldozat arcának az elemzéséhez. A „deepfake" hamisítások szerencsére jelenleg könnyen kiszúrhatóak, a tökéletességgel azért még nincs köszönőviszonyban a technológia, de már így is bőven nyugtalanítóak a képességei.

Forrás: TheFakening / YouTube

A sejthetőnek megfelelően a deepfake technológiával első körben pornót kezdett hamisítani az internet népe, hírességek arcára cserélték le a hasonló testalkatú pornószínésznők arcát, de azért vannak olyanok is, akik csak viccből cserélgetnek arcokat a videókon. Ebben utazik a TheFakening YouTube-csatorna is, a készítőjének most Elon Musk arcát sikerült babás videókra felhamisítania.

A fenti videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk, egyszerre vicces és elborzasztó, talán a beteges jelző illik rá a legjobban.

Viszont tökéletes a témaválasztás, Musktól nem áll távol az óvodás viselkedés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!