Okosodik a Windows 10 fájlkezelőjének a keresője

windows 10 fájlkezelő
Leszámol a Fájlkezelő lomha és fapados keresőjével a várhatóan jövő tavasszal érkező Windows 10
Vágólapra másolva!
Felgyorsul a működése és a használata, több találatot mutathat.
Vágólapra másolva!

A héten újabb előzetest kaptak a Windows 10 jövő tavasszal érkező óriásfrissítését tesztelő önkéntesek, a kis százalékuknál pedig egy régóta várt újítás tesztelésébe fogott a Microsoft. Ezúttal a gyári Fájlkezelő alkalmazáshoz nyúlt hozzá a cég, beintegrálta a klasszikus fájlkereső mezőbe a Windows 10 keresőtechnológiáját.

Leszámol a Fájlkezelő lomha és fapados keresőjével a várhatóan jövő tavasszal érkező Windows 10 Forrás: Microsoft

Ennek köszönhetően ha valaki fájlnév alapján szeretne előkeresni egy állományt, az sokkal gyorsabban látja majd a keresési találatokat, hiszen a Windows keresője egyszerűbben csak tempósabban működik, mint a Fájlkezelőben jelenleg elérhető, klasszikus kereső.

További előrelépés, hogy az új típusú keresőmezőbe való gépeléskor rögtön a mező alatt megjelennek a legjobbnak ítélt találatok. Ha bal egérgombbal kattint a felhasználó egy találatra, akkor a fájl az elvártnak megfelelően betöltődik a megfelelő programban, vagy alkalmazás esetén megkezdődik a futtatása. Emellett jobb egérgombbal is rá lehet kattintani találatokra, a megjelenő környezeti menüben például megtalálható a fájl helyének megnyitása opció is.

Végül a OneDrive felhőtárhelyet használóknak szuper hasznos lehet, hogy az új típusú keresőmező a számítógépre éppen nem letöltött, csak a felhőben tárolt állományok között is képes keresni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!