Megbuktak a Windows modern appjai

windows 10 microsoft surface tablet mobil lumia laptop
South Korean promotional models present Windows 10, the latest operating system from US software giant Microsoft, during a launch event in Seoul on July 29, 2015. Microsoft is aiming to build lasting relationships with the operating system Windows 10 seen as critical to reviving the fortunes of the once-dominant tech giant. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
A Microsoft integrálja a klasszikus appok fejlesztésére használt platformba az UWP-t.
Vágólapra másolva!

Egyes olvasóink valószínűleg emlékeznek rá, hogy a Microsoft ügyeire specializálódott Paul Thurrott pár napja megjelent véleménycikke szerint a Microsoft hamarosan kezdeni fog majd valamit a Windows 10 gyári programboltjával. Az újságíró arra tippelt, hogy a vállalat lemondhat modern alkalmazásokról, helyette inkább a klasszikus alkalmazásokat próbálhatja erőltetni, így a Microsoft Áruház kínálata is kicserélődhet.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A Microsoft most szinte lábjegyzetszerűen bejelentette a BUILD 2019 konferencián, hogy jövőben elkezdeni összevonni a modern alkalmazások készítéséhez kitalált UWP platformot a klasszikus appok készítésére elérhető Win32 platformmal.

A kezdeményezés célja az eddig élesen megkülönböztetett fejlesztői környezetek teljes összegyúrása.

Ennek megfelelően a jövőben nem lesznek „modern alkalmazások" és „Win32-es programok", hanem csak „windowos appokat" tudnak majd készíteni a fejlesztők.

Magyarán Thurrott igen közel járt a valósághoz a cikkében: a modern appok megbuktak, azonban a Microsoft nem fogja kidobni a hozzájuk fejlesztett háttértechnológiát, hanem inkább beintegrálja azt a Win32-be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!