Évekre vagyunk a kettéhajtható kijelzős laptopoktól

Samsung, Galaxy Fold
Így nyílik a Samsung Galaxy Fold.
Vágólapra másolva!
Még csak a kijelzőtechnológia képességeit kutatják.
Vágólapra másolva!

A mobilgyártók marketingeseinek legújabb mániája a középen kettéhajtható kijelző, hiszen az jól néz ki a termékfotókon, így biztos el lehet vele adni az okostelefonokat. Már persze ha sikerül piacra dobni őket, a Samsungnak alaposan meggyűlt a baja a Galaxy Folddal: a világ első kettéhajtható kijelzős mobiljának április végén kellett volna debütálnia, azonban kijelzőproblémák miatt az utolsó pillanatban lefújta a rajtot a gyártó, és nem világos, hogy meddig kell várniuk rá a vásárlóknak.

Így nyílik a Samsung Galaxy Fold. Forrás: Origo

Természetesen a kettéhajtható kijelzőtechnológia a laptopgyártók marketingeseinek is szemet szúrt, így megkezdődött a munka az első olyan noteszgépeken,

amelyeknek a teljes belsejét egyetlen érintőkijelző borítja.

Ennek megfelelően klaviatúra és touchpad nem lesz bennük, gépelésre virtuális billentyűzetet biztosíthatnak majd.

Az Intel most elárulta, hogy a keveset gépelők számára potenciálisan jól hangzó koncepció a belátható jövőben csak a tervezőasztalon létezik majd, legalább két évre vagyunk az első ilyen laptopok megjelenésétől.

Ennek oka, hogy gyerekcipőben jár a kettéhajtható kijelzős technológia: a laptopokat tervező mérnökök egyelőre csak ismerkednek a lehetőségeivel és a limitációival, hiszen ilyen ismeretek nélkül nem lehetséges praktikus termékeket készíteni. Mindezek tetejébe a szükséges kijelzők tömeggyártása sem megoldott még, így technikailag lehetetlen a laptopokban való használatuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!