Újraszámolja a csillagokat a Google

mobilozás zebrán
Woman using cell phone while crossing in a crosswalk. Paris, France GARO/PHANIE
Vágólapra másolva!
Jobban reflektálnak majd a számok az appok aktuális értékeléseire.
Vágólapra másolva!

A Google Play Áruházban lévő appok számára kiemelkedően fontosak a jó felhasználói értékelések, hiszen minél több csillaguk van, annál nagyobb eséllyel telepítik azokat a felhasználók a rivális megoldások helyett. Jelen pillanatban a Play Áruház nagyon egyszerű módon számítja ki a pontszámaikat, egyszerűen átlagolja az összes értékelésüket.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Phanie/GARO/PHANIE/Garo

Valamikor a nyár során ez meg fog változni, a Google újraszámolja az összes alkalmazás értékelését. A rendszer pontos működését a visszaélések csökkentése érdekében nem árulta el a Google, azonban a cég szerint a végső pontszám számításakor sokkal nagyobb súlyt kapnak majd a közelmúltbeli értékelések.

Emiatt az androidos alkalmazások pontszámai jobban reflektálnak majd az aktuális állapotaikra.

A Google szerint ez két okból fontos. Egyrészt egyes alkalmazások a megjelenésükkor jelenlévő hibáik miatt rossz értékeléseket kaptak, azonban mostanra megjavították azokat a fejlesztőik, így nem érdemlik meg, hogy a régi értékelések lehúzzák a pontszámaikat. A másik eset ennek az ellentéte: a régen jól működött, de az idők során tönkretett alkalmazások indokolatlanul magas pontszámmal rendelkezhetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!